Het schoolplein

Buiten spelen

De school aan de Velsenluststraat heeft twee schoolpleinen, een binnenschoolplein voor kleuters en een plein aan de voorkant van de school voor de grotere kinderen. Weer of geen weer, alle dagen spelen de kinderen in de pauze buiten. Ook gaat de juf of meester regelmatig wandelen met de leerlingen. In de buurt zijn vele speelplekjes en parken waar gebruik van gemaakt kan worden.

Om beide pleinen uitdagender en groener te maken, is een aantal ouders aan de slag gegaan om een ontwerp te maken voor zowel het grote en het kleine schoolplein. Door tegels te lichten en groene speeleilanden te maken werd gaandeweg het schooljaar 2015-2016 en 2016-2017 een uitdagende en mooie plek om te spelen en te zitten gecreƫerd. Het plein blijft in ontwikkeling en vraagt om onderhoud. We doen dit samen met ouders en groenexperts uit de buurt.

Schoolpleingroot