Op zoek naar een goede basisschool in Rotterdam?

De keuze voor een basisschool is geen makkelijke. Ouders worden steeds kritischer op goed onderwijs. Vindt u het belangrijk dat uw kind veel beweegt? Meent u dat leren meer is dan tafels kunnen opzeggen en foutloos lezen? Dat spelen net zo belangrijk is als spellen? Wilt u de wereld van uw kind groter maken dan het schoolplein? Dan is de keuze voor vrijeschoolonderwijs wellicht iets voor uw kind.

Waarom kiezen voor de vrije school?

Op de vrijeschool bieden we een breed pakket waarin onderwijs meer is dan alleen leren. Zo hebben onze kleuters elke week een buitenlesdag en is er in elke klas veel ruimte voor muziek, euritmie, toneel en creatieve vakken. Wij merken dat ouders dit fijn vinden. En nog belangrijker; dat leerlingen er wel bij varen.

School voor heel Rotterdam

Ouders die kiezen voor onze school komen niet alleen uit Rotterdam-West. Vanwege de centrale ligging van de school tussen West en het centrum in, zien wij ook veel leerlingen uit de stadsdriehoek, Blijdorp en Rotterdam Noord. Ook leerlingen uit Overschie, Hilligersberg, Schiebroek en zelfs Schiedam vinden hun weg naar onze school.

locatie-vrijeschool-rotterdam-west

Vrijeschool Rotterdam-west

Velsenluststraat 7-11
3021 AW Rotterdam
T: 010 -313 24 90
E-mail: administratie@vsrotterdamwest.nl

Kiezen voor een Rotterdamse school?

Maak een afspraak door te bellen met 010 313 2490 of stuur ons een mail.

vrijeschool-west-beeld03

Wilt u van school wisselen?

Op onze school maken wij verschil tussen onder-instroom en zij-instroom. Zij-instromers zijn leerlingen die op een andere basisschool zijn begonnen, maar de overstap maken naar onze school. Dit kan zijn vanwege een verhuizing. Of omdat ouders een bewuste keuze maken voor onderwijs met een andere aanpak dan de reguliere.

Kom eens kijken!

Wij maken graag de tijd voor u tijdens een persoonlijk informatiegesprek. Tijdens dit gesprek, dat ongeveer een uur duurt, zullen wij u zoveel mogelijk vertellen over onze school. En natuurlijk kunt u meteen al uw vragen stellen. We nemen meteen ook een kijkje in de school. Een mooie manier om sfeer te proeven. Omdat sfeer proeven het beste gaat als de school in bedrijf is, plannen wij informatiegesprekken het liefst tijdens schooluren.

Afspraak maken?

Maak een afspraak via 010 313 2490 of stuur ons een mail.

Ouder van een peuter?

U wilt er wellicht helemaal nog niet over nadenken, maar de tijd komt dat uw dreumes of peuter naar school gaat. Speciaal voor deze ouders organiseren wij informatieochtenden. Lees meer over deze ochtenden en hoe u uw kind kunt aanmelden op onze pagina over informatieochtenden.

7 redenen waarom ouders kiezen voor onze school

  1. De prettige sfeer. Zowel in de klas als in de hele school.
  2. Het gericht op de persoonlijke ontwikkeling van het kind in plaats van alleen op prestaties
  3. Het brede lesaanbod en aandacht voor voor kunstzinnig onderwijs
  4. Het periodeonderwijs en de verbinding van verschillende vakken daarin.
  5. Het prachtige gebouw
  6. De jaarfeesten
  7. Het plezier van de leerlingen

"Kiezen voor een school waar spelen net zo belangrijk is als spellen"

vrijeschool-west-beeld02